Rolex GMT-Master 2 16710 pepsi

Rolex GMT-Master 2 16710
DKK 99.990

Søger du et bestemt ur?
3 + 3 =

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fakta

 
Rolex hed oprindeligt Wilsdorf & Davis og blev grundlagt i 1905 med base i London. De importerede urværker fra Schweiz og installerede dem i urkasser fra England.

Det var først i 1919 at de på grund af meget høje skatter i England, flyttede firmaet til Schweiz.

De begyndte i 1985 at benytte det korrosionsresistente og dyre metal 904L til deres stålure. Metallet er desuden vanskeligere at forarbejde end almindeligt stål.

Alle dele bliver produceret in-house.

Al samling og montering af alt fra urværk til lænker bliver samlet ved håndkraft med hjælp fra maskiner.

Guld og platin bliver produceret og derefter forarbejdet til urkasser og lænker in-house.

Både robotter og håndkraft bliver brugt i forarbejdningen og finisheringen af urværkerne.

Dykkerurene bliver tryktestet i vandtanke og derefter varmet op og testet for dannelse af kondens. Deep-Sea uret bliver testet i en særlig tank, udviklet i samarbejde med COMEX. Selve testen står på i mere end en time og tryktester urene for tryk svarende til 12.000 meters dybde.

Ian Fleming, forfatteren af James Bond bøgerne, bar selv et Explorer 1016. Hovedpersonen i bøgerne bar et Oyster Perpetual, men det blev aldrig præciseret hvilken model. Da de første bøger blev filmatiseret bar James Bond, spillet af Sean Connery, et Rolex Submariner. I filmen Goldfinger er det modellen 6538, som i dag er utroligt eftertragtet, især hvis det er i oprindelig stand. Spørgsmålet om hvilken model, der er det oprindelige James Bond ur, står stadig åbent…

  Bonus info

 
  Se:
Alle ure til salg
  Se: Bloggen om ure
  Historien om: Rolex