Udgivet i Skriv en kommentar

Patek Philippe 5170J

Patek Philippe 5170J
Klik på billedet for at se flere i fuld opløsning


Der er en helt enestående aura omkring den hæderkronede urfabrikant Patek Philippe og deres ure. Det forstår man godt med tanke på deres netop veloverståede 175 års jubilæum, med et vælg af imponerende bedrifter i samme periode indenfor horologiens fornemmeste kunst.

Patek Philippe er blandt meget andet kendte for deres kronograf ure og vi var mange der var begejstrede, da afløseren for det smukke Lemania baserede værk, blev afløst af det teknisk overlegne manuelle in-house kronograf værk. Urværket rummer en række innovative og patenterede løsninger og hele herligheden er designet, så den giver ejeren den helt rigtige oplevelse af betjeningen af urets funktioner og samtidig giver det særlige sug i maven, når urværket skal beundres igennem bagkassen af safirglas. Her er ingen nemme løsninger.

Det er højst sandsynligt med et strejf af ærefrygt, hvis muligheden byder sig og man første gang betjener et Patek Philippe 5170. Man kan ikke andet end imponeres over hvor lækkert det hele føles. Alt lige fra spændet til værket er gennemført lækkert og kronograf knapperne giver lige præcis den rigtige modstand og uret reagerer prompte på betjeningen. Friheden for rotoren tillader et uhindret kig ind til det imponerende maskinrum. Her findes myriader af fine detaljer, forarbejdet efter alle kunstens regler. Selvom døde ting ingen sjæl har, så må et ur som dette alligevel være det nærmeste vi kommer.
 

Se udvalget af: Patek Philippe ure til salg

Historien om: Patek Philippe

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Patek Philippe