Udgivet i Skriv en kommentar

Audemars Piguet Royal Oak Carbon Diver

Audemars Piguet Royal Oak Carbon Diver
Klik på billedet for at se flere i fuld opløsningDet var lidt af et sats, da Audemars Piguet i 1972 lancerede det oprindelige Royal Oak, designet af Gerald Genta. Designet var både anderledes og revolutionerende og ikke nok med det; uret med den integrerede lænke var lavet i stål, med et prisskilt matchende et guld ur. Uret blev ikke nogen øjeblikkelig salgssucces, men med tiden og den dag i dag, er Royal Oak og viften af modeller, nærmest synonym med Audemars Piguet.

Det er blevet til talrige Royal Oak modeller gennem årene og desværre også en del overflødige ure, som ikke har bragt andet nyt end endnu en ny skivevariation, som til forveksling ligner noget man har set før fra samme firma. Ind imellem rammer de dog plet og skaber noget der på den ene eller anden måde er både anderledes og revolutionerende, som den oprindelige Royal Oak var det i sin tid. Carbon Diver’en er et enestående godt ekempel på dette. Anerne fornægter sig ikke, og den unikke kombination af urkasse i sort/grå carbon, lünette i sort keramik og den sorte gummirem, får en til at tænke at den lille Royal Oak endelig har fået sig en storebror.

At de har formået at fremstille en urkasse i carbon i den kvalitet og finish, er lidt af en bedrift. Materialet er meget let og føles meget behageligt på håndleddet og marmoreringerne, som fremkommer under fremstillingsprocessen, changerer smukt i lyset og fascinerer beskueren gang på gang. Produktionen er både meget vanskelig og stærkt begrænset og marmoreringerne er unikke for hver enkelt urkasse. Der er næppe produceret særlig mange eksemplarer af den nu udgåede Carbon Diver.

Som altid med ure i denne klasse, er billeder og tekst en ringe substitut for hvordan de opleves i virkeligheden…
 

Se udvalget af: Audemars Piguet ure til salg

Historien om: Audemars Piguet

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Audemars Piguet