Udgivet i Skriv en kommentar

Jaeger-LeCoultre Duometre Chronographe

Jaeger-Lecoultre Duometre Chronographe
Klik på billedet for at se flere i fuld opløsningEt ur fra Jaeger-LeCoultre er altid noget ganske særligt, men med Duometre serien er de gået et skridt eller to videre i forhold til deres mere gængse modeller.

Urværkerne er sædvanen tro for Jaeger-LeCoultre udviklet og produceret in-house og Duometre modellerne har ikke blot et, men hele to fjederhuse. “Dual-Wing” konceptet går ud på at urets komplikation får sit eget dedikerede fjederhus, så urets præcision ikke kan blive påvirket i negativ retning. Emnet for dette blog indlæg, den limiterede Duometre Chronographe, er en perfekt repræsentant for konceptet, da netop især brugen af kronografen i mere konventionelle ure, påvirker både urets præcision og gangreserve negativt.

Man er ikke et sekund i tvivl om at her er tale om high-end horologi når det er bedst. Det er tydeligt at finishen har fået et ordenligt løft i forhold til Jaeger-LeCoultre’s mere prisoverkommelige ure. Prisskiltet er måske ikke helt på niveau med de øvrige “tunge drenge” i klassen, men det er konstruktionen og finishen til gengæld. Kombinationen af værkbroer i tysk sølv, blånede skruer og røde rubinlejer, altsammen forarbejdet med den største akkuratesse, er et betagende syn.
 

Se udvalget af: Jaeger-LeCoultre ure til salg

Historien om: Jaeger-LeCoultre

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Jaeger-LeCoultre