Udgivet i Skriv en kommentar

Jaeger-LeCoultre Reverso

Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Hometime
Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Hometime

Som ur-entusiast og stor fan af Jaeger-LeCoultre, bør man ikke snyde sig selv for at stifte nærmere bekendtskab med deres mest kendte og ikoniske serie; Reverso.

Ideen til Reverso opstod i 1930, som en reaktion på ønsket om at udvikle et robust ur til polospillere. Især glasset på urene var udsatte. César De Trey, direktøren for “Specialites Horlogeres”, som senere skulle blive til “Jaeger-LeCoultre”, diskuterede problematikken med sin ven Jacques-David LeCoultre og det franske firma Jaeger S.A. Franskmanden René-Alfred Chauvot designede og patenterede den vendbare ur-kasse, som gjorde det muligt at vende uret på håndleddet, så den sårbare front blev gemt af vejen. De havde næppe forventet at de med introduktionen af den første serie firkantede Reverso ure i 1931, havde designet hvad der senere skulle vise sig at blive et Art Deco ikon.

Konstruktionen er siden blevet videreudviklet og forfinet, så den også er blevet vandtæt. I dag findes en bred vifte af Reverso modeller i forskellige størrelser og med alt lige fra simple til de mest komplicerede værker. Med fremkomsten af det mere robuste safirglas og den fornyede interesse for finere horologi, er grundtanken med en massiv bagkasse røget lidt i baggrunden på de fleste modeller, til fordel for et kig til ur-værket eller et ur med to skiver og flere komplikationer.

Billedet er af Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Hometime. Squadra serien, som blev lanceret i 2006, er den hidtil største Reverso serie, ur-kasserne måler (L X B) 50,5 x 34,9 mm. Udtrykket er dermed mere markant end den oprindelige og langt mindre Reverso, som i øvrigt blev gen-introduceret i 2011. Fornøjelsen ved at betjene den vendbare ur-kasse og kvalitets fornemmelsen generelt, går igen på alle modellerne.

Jaeger-LeCoultre Reverso

 

Se udvalget af: Jaeger-LeCoultre ure til salg

Historien om: Jaeger-LeCoultre

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Jaeger-LeCoultre
 

Udgivet i Skriv en kommentar

Jaeger-LeCoultre Duometre Chronographe

Jaeger-Lecoultre Duometre Chronographe
Klik på billedet for at se flere i fuld opløsningEt ur fra Jaeger-LeCoultre er altid noget ganske særligt, men med Duometre serien er de gået et skridt eller to videre i forhold til deres mere gængse modeller.

Urværkerne er sædvanen tro for Jaeger-LeCoultre udviklet og produceret in-house og Duometre modellerne har ikke blot et, men hele to fjederhuse. “Dual-Wing” konceptet går ud på at urets komplikation får sit eget dedikerede fjederhus, så urets præcision ikke kan blive påvirket i negativ retning. Emnet for dette blog indlæg, den limiterede Duometre Chronographe, er en perfekt repræsentant for konceptet, da netop især brugen af kronografen i mere konventionelle ure, påvirker både urets præcision og gangreserve negativt.

Man er ikke et sekund i tvivl om at her er tale om high-end horologi når det er bedst. Det er tydeligt at finishen har fået et ordenligt løft i forhold til Jaeger-LeCoultre’s mere prisoverkommelige ure. Prisskiltet er måske ikke helt på niveau med de øvrige “tunge drenge” i klassen, men det er konstruktionen og finishen til gengæld. Kombinationen af værkbroer i tysk sølv, blånede skruer og røde rubinlejer, altsammen forarbejdet med den største akkuratesse, er et betagende syn.
 

Se udvalget af: Jaeger-LeCoultre ure til salg

Historien om: Jaeger-LeCoultre

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Jaeger-LeCoultre