Udgivet i Skriv en kommentar

Patek Philippe Nautilus 5980/1A-001

Patek Philippe Nautilus 5980/1A-001
Klik på billedet for at se flere i fuld opløsning


Det ikoniske Patek Philippe Nautilus 3700 så dagens lys i 1976, som et modspil til Audemars Piguet’s Royal Oak 5402, som udkom 4 år tidligere. Begge ure blev designet af Gerald Genta og talrige ure baseret på det velkendte og unikke design, er sidenhen blevet udgivet i en lind strøm med varierende succes.

Den nu udgåede Patek Philippe Nautilus 5980/1A-001, er et enestående godt eksempel på hvordan en nyfortolkning af det oprindelige design skal skrues sammen. Designet er velkendt, men alligevel også radikalt anderledes end det oprindelige Nautilus 3700. Uret er udstyret med et automatisk og integreret kolonnehjulsstyret kronograf værk. Trykknapperne til kronografen er placeret på traditionel vis på hver side af kronen og aflæsningen af denne sker kl. 18 på nederste halvdel af urskiven. Designet fremstår nytænkende, helstøbt og helt som sit eget, og således ikke blot som endnu en nyfortolkning af et ikon. Uret holder den sædvanlige høje standard for Patek Philippe. Der er kredset for alle detaljer fra inderst til yderst. Urkassen og den integrerede lænke er et helt kunstværk i sig selv.

Det var næppe tilfældigt at Patek Philippe valgte at introducere deres nye automatiske kronografværk med Nautilus 5980/1A-001 i 2006, 30-års dagen, for Nautilus 3700. Uret er allerede en klassiker og det forstår man godt. Spørgmålet er om det ikke også har potentialet til at blive et ikon…
 

Se udvalget af: Patek Philippe ure til salg

Historien om: Patek Philippe

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Patek Philippe