Udgivet i Skriv en kommentar

Patek Philippe Nautilus 5980/1A-001

Patek Philippe Nautilus 5980/1A-001
Klik på billedet for at se flere i fuld opløsning


Det ikoniske Patek Philippe Nautilus 3700 så dagens lys i 1976, som et modspil til Audemars Piguet’s Royal Oak 5402, som udkom 4 år tidligere. Begge ure blev designet af Gerald Genta og talrige ure baseret på det velkendte og unikke design, er sidenhen blevet udgivet i en lind strøm med varierende succes.

Den nu udgåede Patek Philippe Nautilus 5980/1A-001, er et enestående godt eksempel på hvordan en nyfortolkning af det oprindelige design skal skrues sammen. Designet er velkendt, men alligevel også radikalt anderledes end det oprindelige Nautilus 3700. Uret er udstyret med et automatisk og integreret kolonnehjulsstyret kronograf værk. Trykknapperne til kronografen er placeret på traditionel vis på hver side af kronen og aflæsningen af denne sker kl. 18 på nederste halvdel af urskiven. Designet fremstår nytænkende, helstøbt og helt som sit eget, og således ikke blot som endnu en nyfortolkning af et ikon. Uret holder den sædvanlige høje standard for Patek Philippe. Der er kredset for alle detaljer fra inderst til yderst. Urkassen og den integrerede lænke er et helt kunstværk i sig selv.

Det var næppe tilfældigt at Patek Philippe valgte at introducere deres nye automatiske kronografværk med Nautilus 5980/1A-001 i 2006, 30-års dagen, for Nautilus 3700. Uret er allerede en klassiker og det forstår man godt. Spørgmålet er om det ikke også har potentialet til at blive et ikon…
 

Se udvalget af: Patek Philippe ure til salg

Historien om: Patek Philippe

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Patek Philippe
 

Udgivet i Skriv en kommentar

Patek Philippe udstilling i København

Jeg følte mig som et lille barn i en kæmpe legetøjsbutik, da Hvelplund i går bød velkommen til deres imponerende Patek Philippe udstilling, der løb af stablen tirsdag og onsdag i Moltkes Palæ i indre København.

Som inkarneret ur-entusiast med et tikkende hjerte for Patek Philippe’s mange fantastiske kreationer, var det svært ikke at lade sig rive med af begejstring. Udvalget af modeller var righoldigt og opgivet til hele 150 stk. af arrangørerne. Flere af nyhederne havde heldigvis fundet vej til glasmontrene i det stemningsfulde og sobre Moltkes Palæ. Atmosfæren var afslappet og imødekommende og jeg fik rig mulighed for at fotografere og kigge nærmere på herlighederne.

Patek Philippe udstilling i København
Klik på billedet for at se flere i høj opløsning

Det meget omdiskuterede pilotur ref 5524, delte montre med et par manuelle ref 5170 kronograf ure, med henholdsvis hvid og sort skive. Ref 5524 overraskede positivt, selvom det lettere rustikke udtryk i mine øjne stadig kræver lidt tilvænning. Den velkendte Patek Philippe konservatisme, kombineret med et frisk pust i form af en blank sort skive, var rigtig vellykket på ref 5170. Der var en hel montre spækket med Nautilus ure, herunder den nye ref 5990 med kronograf og GMT visning. Det er lykkedes Patek Philippe på fornemmeste vis at udforme knapperne til styringen af GMT funktionen, så de virker som en naturlig erstatning af Nautilus kassens venstre flange. Et utroligt lækkert såkaldt “sports-ur”. Den noget mere elegante, og for mit vekommende velkendte nyhed, ref 5960 i stål med samme kronograf-værk, men med årskalender, var at finde i en montre med mere komplicerede modeller. Et ur som virkelig overrasker positivt, når man ser og fornemmer kvaliteten i virkeligheden. Sidst men bestemt ikke mindst, bød ref 5270 med kombinationen af det nye manuelle in-house kronograf-værk og evighedskalender, op til dans. Jeg har et lidt anstrengt forhold til skive designet på flere af de tidligere 5270 modeller, men med denne var jeg bjergtaget af hele uret som helhed.

Mit tikkende ur-hjerte håber, at der i fremtiden kommer flere udstillinger af denne slags.
 

Se udvalget af: Patek Philippe ure til salg

Historien om: Patek Philippe

Se: Bloggen om ure

Yderligere info findes her: Patek Philippe